SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



La un pas de tragedie: Turnul de apa din Medias s-a prabusit in directia gresita | Video

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »


Din fericire doar un gard si un atelier al unui mediesean au fost facute praf de turnul de apa al fostei fabrici de geamuri din Medias, constructie demolata de o echipa de pirotehnisti in dupa-amiaza zilei de joi. `Turnul de apa (ciuperca, dupa cum o numeam toti) a cazut in directia gresita peste gardul caselor din apropiere zdrobind atelierul unui locatar. Ca prin minune, turnul s-a oprit la mai putin de un metru de casa in care locuiau persoane. Acestia nu stiau ce urma sa se intample`, relateaza Zoli Pop, un mediesean care a si filmat detonarea care era sa provoace o tragedie.

`Puteam muri!`

In imaginile surprinse de Zoli Pop apare si proprietarul atelierului distrus. `Puteau sa ma omoare. Eu eram in atelier, atunci am fugit afara`, povesteste barbatul, in timp ce restul locuitorilor din zona striga inspre pirotehnisti.

Demolarea constructiilor din fosta fabrica de geamuri de la Medias a inceput din toamna acestui an, pana acum fiind demolate prin implozie alte trei cladiri. La prima operatiune de acest gen, cei de la Geromed SA, care au comandat demolarile, nu au anuntat pe mai nimeni. Norul de praf starnit in urma acelei prime detonari a provocat panica in randul locuitorilor din Medias. `Lumea din zona este foarte nemultumita pentru ca aceste detonari nu sunt anuntate`, declara jurnalistul Mircea Hodarnau.

Panica in randul vecinilor

Mediesenii care locuiesc in preajma fostei fabrici sunt revoltati de faptul ca aceste detonari nu sunt anuntate. `Prima detonare a avut loc intr-o seara, pe la ora opt. Nimeni nu stia, va dati seama ce panica s-a creat din cauza zgomotului si a prafului. Am facut sesizare la Agentia de protectie a mediului din Sibiu si urmatoarea detonare a fost anuntata prin cateva afise lipite pe scara blocului. Mai apoi, cele care au urmat iarasi nu au fost anuntate`, spune Dana Gabra, care locuieste in blocul construit la patru metri de gardul fostei fabrici. Potrivit acesteia, toate detonarile au loc dupa ora 16:00, astfel incat autoritatile nu mai pot fi sesizate in ziua respectiva referitor la modul in care au loc demolarile.

`Cei de la Mediu din Sibiu ne-au spus sa facem sesizare la Ministerul Mediului spunand ca demolarile sunt autorizate. Dar eu nu cred ca asa se procedeaza. Demoleaza in fiecare zi, cu pickhammere industriale, de la sapte dimineata pana seara. Sambata, la fel nu ne putem odihni. Ca sa nu mai spun de praful din zona. Ma intreb daca blocul in care locuim mai rezista`, adauga Dana Gabra.

Au `rezolvat` cu cateva afise

Zoli Pop, cel care a filmat demolarea turnului de apa al Geromed, spune ca detonarea de joi a fost anuntata prin cateva afise mici. `Au fost puse pe cativa stalpi. Ca se va detona intre orele 16:00 si 17:00. Dar nimeni nu anunta nimic concret. Eu am stat cu camera pornita, tot asteptand. Dupa explozie, lumea a intrat in panica, s-a speriat. In imobilul inspre care a cazut turnul de apa locuiesc mai multe familii. Oricum, curtea lor e acum distrusa, acoperita de resturile turnului de apa`, povesteste Zoli Pop.

La ora redactarii acestei stiri, autoritatile din Medias nu au putut fi contactate. Firma care efectueaza lucrarile de demolare este SC Poliglot Group SRL din judetul Mures.

de Traian DELEANU


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate luni, 05 noiembrie 2012






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter